Pristanišče Valéncia je pred dvema letoma lansiralo kampanjo »Brez plastike«. Gre za projekt z zelo ambicioznima ciljema: spremeniti paradigmo pri uporabi plastike in jo nadomestiti z materiali, ki jih je mogoče reciklirati, ter ozaveščati o težavah, ki jih povzroča uporaba materialov, pridobljenih iz plastike.

Kampanja ima popolno podporo celotne pristaniške skupnosti Valéncia. 

V okviru kampanje si prizadevajo za odpravo plastike v procesu oskrbe pristaniških delavcev z vodo. V treh kontejnerskih terminalih so zato kar na žerjave namestili pitnike za vodo, kar bo omogočilo zmanjšanje porabe približno 800.000 plastenk za vodo, ki se letno porabijo v valencijskih dokih.

Prav tako so v pristanišču osredotočeni na popolno odpravo plastike v aparatih za kavo in vodo, pa tudi na odpravo plastenk za vodo, ki jih nadomeščajo s steklenimi vrči, kozarci in steklenicami za večkratno uporabo. Prevoznikom v valencijskem pristanišču so že zagotovili skoraj 3.000 steklenic za večkratno uporabo.

Terminali in uporabniki so prepričani o prednostih tega projekta zaradi njegove enostavnosti in izboljšanih pogojev oskrbe z vodo. Kampanja pa je zbudila zanimanje tudi s strani drugih velikih pristanišč, ki imajo enak problem s plastiko in so se za informacije o projektu že obrnili na valencijsko pristanišče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj