Waterlogic, vodilni svetovni oblikovalec, proizvajalec, distributer in ponudnik dozirnikov prečiščene pitne vode, je podelil priznanje »Oceansaver Accolade« logistični družbi DPD, ki se ukvarja s storitvami hitre dostave paketov. Priznanje si lahko pridobijo organizacije, ki so pomembno prispevale k zmanjšanju plastike za enkratno uporabo, ki ne vpliva le na podnebne spremembe, ampak tudi nevarno onesnažuje svetovne oceane.

Družba DPD si prizadeva postati trajnostna družba. Od leta 2020 je vsem svojim zaposlenim (približno 22.000) zagotovila steklenice za večkratno uporabo in namestila vodne postaje Waterlogic v svojih 87 skladiščih, kar zagotavlja enostavno polnjenje steklenic. DPD ocenjuje, da je to pomagalo prihraniti več kot 1 milijon plastenk ali približno 82,8 ton plastike.

»Naše partnerstvo z družbo Waterlogic je pomemben del naše vizije, postati vodilna družba na področju trajnostne dostave. Naš cilj je spodbujati bolj trajnostno vedenje naših zaposlenih, ki so bo, upajmo, razširilo tudi zunaj delovnega mesta. Verjamemo, da je takšna trajnostna naravnanost prava odločitev za zaščito našega planeta in ljudi na njem in resnično smo ponosni, da smo prejeli to priznanje za naša prizadevanja za odstranitev plastike za enkratno uporabo,« je nagrado komentiral Olly Craughan, vodja družbene odgovornosti pri DPD.

Družba DPD je bila za to priznanje izbrana zaradi svojega prispevka pri zmanjševanju uporabe plastike med zaposlenimi. Družba je prav tako povečala recikliranje v letu 2020 s 63 % na 70 %. DPD zdaj reciklira več, kot kupuje, pri čemer uporablja tranzitno embalažo za večkratno uporabo. Lani je družba kupila 136 ton embalažne folije, medtem ko jo je 336 ton reciklirala. Družba DPD je iz svojega Eko sklada, ki podpira trajnostne pobude, vključno z električnimi vozili in mesti brez emisij, donirala 200.000 GBP 140 organizacijam. Družba si je zastavila cilj, da bo do leta 2025 povečala recikliranje na 80 % in popolnoma odstranila plastiko za enkratno uporabo. Prav tako je na dobri poti, da do leta 2025 doseže cilj zmanjšanja CO₂ na paket za 30 %.

Waterlogic-ov program Oceansaver Accolade dokazuje, kako pomembna je okoljska trajnost v podjetjih. Družba dnevno hidrira skoraj 50 mio potrošnikov in prispeva k zmanjšanju 23,8 mlrd plastenk za enkratno uporabo. Bila je ena prvih družb, ki je uvedla sisteme za točenje vode na mestu uporabe. Ti se povezujejo neposredno z obstoječimi zalogami vode in zmanjšujejo potrebo po plastenkah za enkratno uporabo. V DPD so z namestitvijo polnilnic za steklenice, ki jih lahko uporabljajo zaposleni in stranke, samo v letu 2020 zabeležili 1,1 mio polnjenj.

Waterlogic je takšna priznanja do sedaj podelil tudi družbam Goldman Sachs UK, E.ON, Iberostar in Ramsey Health Care v Avstraliji.

O Waterlogicu:
Waterlogic je inovativen oblikovalec, proizvajalec, distributer in ponudnik storitev polnilnikov pitne vode in dodatkov, ki so namenjeni pisarnam, tovarnam, bolnišnicam, restavracijam, hotelom, šolam in javnim prostorom. Vsaka rešitev se osredotoča na dovajanje vode najboljše kakovosti na najvarnejši in najbolj trajnosten način, od samostoječih, namiznih in integriranih razpršilnikov, do polnilnic za steklenice. Družba Waterlogic, ki je bila ustanovljena leta 1992, ima podružnice v 20 državah, ter obsežno in razširjeno neodvisno globalno distribucijsko omrežje v več kot 50 državah. Glavni trgi družbe, ki ima sedež v Dublinu na Irskem, so ZDA, Avstralija in zahodna Evropa.

Waterlogic družbi DPD podeljuje priznanje “Aceansaves Accolade”

Zapisala: Bojana Zarnik

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj